Afbeelding

Babbeltrucs: Van wie is dit horloge (en andere sieraden)?

Politie

BREDA - De politie is op zoek naar eigenaren van gestolen sieraden die buitgemaakt zijn door middel van babbeltrucs in onder meer Breda.

Tijdens het onderzoek naar de diefstallen werden meer dan honderd sieraden gevonden in een woning in ’s Hertogenbosch. Het gaat hierbij onder andere om armbanden, broches, hangertjes, horloge, kettingen, oorbellen, ringen en munten. De politie vermoedt dat deze spullen van diefstal afkomstig zijn en wil ze graag aan de eigenaren terugbezorgen. Tot op heden is dat nog niet gelukt.

De politie kwam in november 2017 een tweetal op het spoor tijdens een onderzoek naar babbeltrucs in een groot deel van het land. Het gaat om een 34-jarige man uit Rosmalen en een 31-jarige vrouw uit Den Bosch. Op 13 december werd het duo op heterdaad betrapt tijdens een diefstal uit een woning en aangehouden in Arnhem. Zij zitten nog steeds vast.

Het onderzoek startte in Zeeland. De politie onderzocht daar drie diefstallen uit woningen na een babbeltruc. Het viel de rechercheurs op dat deze diefstallen sterk overeenkwamen, qua buit, signalement van de vrouwelijke dader en haar werkwijze. De vrouw kwam de woningen binnen door de bewoners te misleiden.

Naast de vermoedelijke betrokkenheid bij ongeveer 40 diefstallen uit woningen, denkt de politie dat het tweetal recent nog vijf slachtoffers heeft gemaakt in Breda, Eindhoven, Geldrop, Goirle en Uden.

Mensen die gestolen spullen herkennen als hun eigendom, kunnen zich melden bij de politie. De slachtoffers of familieleden, die in dit onderzoek reeds aangifte hebben gedaan, worden door de politie rechtstreeks benaderd om te kijken of deze sieraden van hen afkomstig zijn.