Logo bredavandaag.nl
Parkeerbon aan het Speelhuisplein. Let op de naamgeving van de straat op de bon: die meldt Oude Terheijdenseweg.
Parkeerbon aan het Speelhuisplein. Let op de naamgeving van de straat op de bon: die meldt Oude Terheijdenseweg.

Bloemetje in plaats van boete van ruim zes mille

BREDA - Een recordboete van €6202,20,- voor een verkeerd ingevoerd kenteken in parkeer-app. Foutje, bedankt. Gelukkig ging iets mis met de handcomputers van parkeerwachters. De automobilist kwam met schrik vrij.


Ene Jeroen Jas meldt tegen de Telegraaf: “Ik schrok enorm”. Z’n bezoek aan een vriend resulteerde even later in een parkeerboete met het bovenstaande bedrag.

De gemeente bevestigt dat het hier om een fout gaat in het systeem van de handcomputers. Na een nieuwe update zou niet alles correct hebben gewerkt. Daarom krijgen alle ‘gedupeerden’ een bloemetje en wordt de boete in z’n geheel kwijtgescholden.

“Als u geen of een verkeerd kenteken intoetst krijgt u een naheffingsaanslag parkeerbelasting (boete). De controleur ziet namelijk dat er niet betaald is op het gescande kenteken. Met het bonnetje of een bankafschrift als betaalbewijs kunt u bezwaar maken tegen de boete,” zo luidt de correcte procedure bij verkeerd intoetsen van kenteken.

Mensen die zich vergissen hoeven zich volgens de woordvoerder geen grote zorgen te maken. “Als er per ongeluk 1 letter of cijfer verkeerd is ingevoerd  en het kenteken is herkenbaar fout, zal er niet worden bekeurd.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief