Afbeelding

Arriva: Gevonden voorwerpen voortaan ook thuis afgeleverd

Algemeen

BREDA - Het online platform iLost moet reizigers van Arriva beter helpen met het vinden van verloren voorwerpen. Ook kunnen gevonden voorwerpen voortaan ook thuis bezorgd worden.

Verloren voorwerpen maken hiermee de overstap naar digitaal: “Het online platform iLost faciliteert het proces om deze voorwerpen snel te digitaliseren en via een online zoeksysteem vindbaar te maken”, meldt Arriva. Arriva-medewerkers plaatsen de gevonden voorwerpen binnen één werkdag op iLost. “Reizigers kunnen daarna zelf zoeken naar vermiste spullen in de database van iLost.”

Voortaan het gevonden voorwerp thuis laten bezorgen is ook een optie. Nadat je via een omschrijving kan bewijzen dat je eigenaar bent, tel je vijftien euro neer voor de bezorging binnen Nederland. Bezorgen in het buitenland kan voor vijfentwintig euro.

Een eerdere pilot van iLost slaagde ruimschoots volgens Arriva: “In de periode juni tot en met december zijn 5248 voorwerpen gevonden en geregistreerd. Hiervan zijn 1452 matches gemaakt, dat is bijna 30%. Ter vergelijking, dit percentage lag voor het gebruik van iLost op circa 5%”, laat Arriva weten.

Ouderwets ophalen bij een Arriva vestiging, zoals in Breda, behoort nog steeds tot de mogelijkheid.