Afbeelding
Corrino

Bredase in race voor IJzeren Eierbal

Cultuur

BREDA - De IJzeren Eierbal. Lotte van Hulst (23) uit Breda kan hem winnen. En dat is een hele eer. Want het is de erkenning voor de allerbesten in de live-popsector, in dit geval de prijs voor het aanstormend talent in deze branche.  

Tijdens Eurosonic Noorderslag worden naast de IJzeren Eierbal ook de ‘IJzeren Podiumdieren’ uitgereikt voor onder andere het beste podium en beste programmeur. Lotte van Hulst is als rookie in de industrie een van de drie genomineerden bij de talenten.

“In eerste instantie wist ik niet dat ik genomineerd was, want je moet door iemand anders opgegeven worden. De programmeur van de Vorstin had mij samen met iemand anders aangemeld. Uiteindelijk ben ik de enige die genomineerd is.”

Echt ‘nieuw’ is ze inmiddels niet meer, want met ervaring op de grootste festivals en evenementen mag ze terecht de strijd aan gaan voor de titel. Ze is op dit moment onder meer werkzaam als coördinator backstagemanagement, pre-productie & event management bij podium De Vorstin.

Bijna een maand heeft de oud NHTV-studente het nieuws geheim moeten houden. “Ik was toen ik het hoorde aan het werk bij Gerard Ekdoms Winter BBQ. Het liefst wilde ik het tegen iedereen zeggen. Het is supertof, en ik wil nu wel gewoon echt winnen!”

Zelf had ze niet verwacht dat ze uiteindelijk deze kant op zou gaan. “Ik zocht een stage en toen ging ik meer de tv- en productiekant op, maar daar werd ik niet aangenomen omdat ik geen rijbewijs had. Toen ik in Hilversum was voor een gesprek, reed ik langs De Vorstin. Ik dacht: ‘Waarom ben ik hier niet gaan kijken voor een stage?’ Toevallig was de directeur mijn oude hockey coach.”

“Ik ben op dat moment daar gewoon meteen naar binnen gegaan om aan de receptie te vragen of de directeur er was. Ik werd wel een beetje gek aangekeken met de vraag of ik dan wel een afspraak had. Nee, maar ik wil hem gewoon effe iets vragen, zei ik tegen de receptioniste”, lacht ze. Na een sollicitatie kon ze daar een maand later beginnen.

Door haar werk voor de Vorstin en later Corrino (mediabedrijf) kwam ze in contact met onder meer 3FM en radio 2. “Nu draai ik bijvoorbeeld ook de Top 2000. Radio 2 huurt mij daarvoor in. Dus via via is het eigenlijk wel dat je overal voor gevraagd wordt.”

De eerste evenementen waar ze werkte waren bijvoorbeeld Solar, de 3FM Awards, maar ook Lowlands. Serious Request was volgens haar het gaafst om te doen. “Daar had ik echt mijn eigen team en bij de eindshow was ik chef podium. Concert at Sea vind ik ook een superleuk festival om te doen en de Zwarte Cross.”

Voor de toekomst heeft ze ook nog genoeg plannen. “Dat ik die grote festivals helemaal in mijn eentje zou kunnen draaien. En ik vind muziek gewoon altijd heel tof. Of dat nou als stagemanager is of als producent, dat vind ik allemaal leuk. Wat het precies wordt zou ik niet weten, als ik maar aan die kant kan blijven. Ik wil niet tot mijn 50ste alleen maar op kantoor zitten.”

Op zaterdag 20 januari wordt de winnaar bekendgemaakt.