Molsparking, Achter de Lange Stallen.
Molsparking, Achter de Lange Stallen. Wijnand Nijs

‘Bekijk groenere invulling Molsparking’

Politiek

BREDA - Bij de invulling van Molsparking bij Achter De Lange Stallen moet ook gekeken worden naar een groenere invulling, waarbij ook ruimte is voor picknicktafels, een open podium of rijdende horeca.

Dat stelt GroenLinks in een brief aan het college. Aanleiding voor de raadsvragen zijn de eerder gemaakte afspraken over de herontwikkeling van de locatie, die volgens GroenLinks mogelijk binnenkort vervallen vanwege de goedgekeurde uitbreiding van retail bij Ginnekenweg 30-32.

“In het bestuursakkoord 2015 - 2018 Focus op Vooruitgang staat Achter de Lange Stallen nog genoemd als een strategische plaats in de stad waar extra dynamiek gewenst is”, meldt GroenLinks in de brief aan het college. Het verlenen van een omgevingsvergunning, omdat ‘investeerders niet meer willen wachten op een retailontwikkeling bij de genoemde locatie, vanwege alle onzekerheden’, vindt GroenLinks een begrijpelijke, maar niet voldoende afgewogen beredenering.

De fractie wil daarom van het college weten of de betreffende marktpartij die van het terrein gebruik wil maken, ook bereid is om extra stappen te zetten, evenals of daar überhaupt over gesproken is of nog zal worden.

GroenLinks noemt het voorkomen van hittewerking, evenals het langer vasthouden van water als belangrijke milieubewuste en essentiële stappen bij de herontwikkeling. Ook wil de fractie weten of het de moeite waard is om eigenaren, omwonenden en initiatiefnemers te betrekken bij onderzoek naar meer groen wat in het gebied kan bijdragen aan de belevingswaarde.

Naast de rijdende horeca, picknicktafels, open podium noemt GroenLinks ook een drive-in bioscoop al;s mogelijk voorbeeld.