Afbeelding
Opsporing Verzocht

Politie toont nieuwe beelden kopschoppers Catherinastraat

Politie mishandeling

BREDA - Nieuwe in Opsporing Verzocht vertoonde camerabeelden moeten leiden tot oplossing van een mishandelingszaak in Breda. Twee mannen gebruikten in de nacht van 17 juni in de Catharinastraat grof geweld tegen twee andere mannen, die daarbij zwaargewond raakten.

“Voor ik het wist lag ik op de grond, ze duwden half schoppend en slaand,” verklaart het slachtoffer tegenover Opsporing Verzocht. De twee slachtoffers fietsten om 03.30 uur door de Catharinastraat richting thuis. Een van hen kreeg daar een willekeurige schop tegen de achterkant van zijn fiets. Hij besloot om door te fietsen, maar zijn vriend vond het onterecht en stopte.

De confrontatie escaleerde toen de daders op hun kwamen afgerend. “Ik kan mij alleen herinneren dat ik de eerste klap krijg, waarna ik direct tegen de grond ga.” De twee belagers overdonderen het duo en delen daarbij vele rake klappen en schoppen uit. De slachtoffers bleven achter met gebroken neusen, gekneusde ribben en allebei een hersenschudding. “Diep triest, dat zij zomaar een onbekende aanvallen,” vertelt een slachtoffer.

“Vanwege dat buitensporige geweld willen wij de daders koste wat kost oppakken,” stelt de woordvoerster van de politie. Zo werd één slachtoffer met z’n hoofd tegen een stoeprand geduwd. Eerder kwamen al enkele tips binnen na de uitzending bij Bureau Brabant, maar de politie heeft nog niet genoeg informatie om daadwerkelijk iemand op te pakken. Naar aanleiding van deze uitzending zijn inmiddels vier tips binnengekomen, meldt een tweet van de politie.

“Ze zijn vanuit de Catharinastraat richting het Kasteelplein gelopen en zijn daar het park in gegaan. Daarna zijn ze via de Delpratsingel verdwenen”, meldt Opsporing Verzocht. Ze zouden met een derde man zijn geweest die niet deelnam aan het geweld, maar de twee aanvallers juist probeerde te stoppen. Volgens de politie is hij een belangrijke getuige.