Honderden stormschademeldingen; Ikea Breda en station tijdelijk dicht | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Stormschade bij Ikea, donderdag 18 januari 2018.
Stormschade bij Ikea, donderdag 18 januari 2018. (Perry Roovers /SQ Vision)

Honderden stormschademeldingen; Ikea Breda en station tijdelijk dicht

BREDA/TETERINGEN - Treinen die niet meer rijden, het station in Breda dat vanwege stormschade is ontruimd. De westerstorm raasde donderdag tussen ongeveer half tien en half twee over Breda. Aan het begin van de middag werd ook  Ikea aan de Woonboulevard getroffen. De parkeerplaats bij de vestiging werd uit voorzorg gesloten, evenals de winkel.


"In verband met harde wind is besloten om winkel af te sluiten. We kunnen veiligheid op het terrein niet garanderen. We houden de situatie in de gaten. Zodra het veilig is, gaat het terrein weer open. Hopelijk vandaag nog, maar dat kunnen we momenteel niet zeggen,” meldt de woordvoerder van IKEA.  Later op de middag, toen de storm ging liggen, opende de winkel haar deuren weer.

De gemeenschappelijke meldkamer in de regio kreeg honderden stormschademeldingen donderdag. De krachtige westerstorm die over het land raasde zorgde ervoor dat bomen met bosjes omwaaien. Ook vuilcontainers en losliggende zaken waaiden over straat. 

Een omgewaaide boom trok een grote gasleiding los bij de Hoeveneind in Teteringen. De weg werd enige tijd in beide richtingen afgesloten door het voorval. Er zou flink wat gas uit de leiding zijn gekomen volgens de fotograaf ter plekke.

Het station in Breda werd ontruimd vanwege de dreiging van vallend glas van het gebouw. Eerder werd het treinverkeer al stilgelegd. Op de A27 was de rijbaan richting Breda lange tijd afgesloten nadat een vrachtwagen was omgeblazen.

Bekijk foto's van de storm in Breda. Ook elders in West-Brabant hetzelfde beeld. In Etten-Leur blokkeerde omgewaaide bomen straten, in Roosendaal kwam een boom op een boot terecht.