Afbeelding
Michael Janiec

Luid zingend fietsen? Dat mag officieus op de Chassésingel

Politiek

BREDA - Via een ludieke actie vraagt GroenLinks Breda aandacht voor het fietsprogramma van de fractie. De Chassésingel richting Nassausingel heeft de partij bestempeld tot eerste zangfietspad in Breda. Dit opent de weg voor al het verlegen fietstalent dat zich op de Bredase fietspaden begeeft.

GroenLinks Breda kreeg verzoeken uit Breda om ook zo’n hip fietspad aan te brengen. Geen plankenkoorts meer als iedereen het doet toch? Nou, langs het fietspad ontbreekt in elk geval een tribune.

“Veel fietsers willen zingen, maar durven dat niet daadwerkelijk te doen. Kunstenaar Mapije de Wit bedacht daarom in 2013 een oplossing: het zangfietspad. Op een zangfietspad kunnen mensen ongestoord en uit volle borst zingen. Inmiddels zijn er al meerdere zangfietspaden in Nederland, onder andere in Amstelveen, Almere, Houten, Den Bosch en Dongen-Vaart,”  stelt de lokale partij. Vanaf nu dus ook in Breda.

Het eerste fietsende koor is nog niet gesignaleerd overigens, maar raadslid Merijn Scheifes is in elk geval enthousiast over het initiatief: “Fietsen langs het water was al een feestje. Gaaf dat je nu echt lekker ongestoord fluitend en zingend naar school, huis en naar je werk kan gaan. Nu nog in de rest van Breda!”

GroenLinks wil met de actie ook aandacht vragen voor hun fietsactieprogramma. Bij (her)inrichting van wegen betekent dit dat de fietser weer op de eerste plaats komt. Kortom: snorfietsers van het fietspad af, meer fietsveiligheidsprogramma’s voor jongeren, betere gratis bewaakte fietsenstallingen en minder vrachtverkeer in het centrum.