NAC boekt een sensationele 0-2-zege op Feyenoord in De Kuip, zaterdag 23 september 2017. Peter Visser

Snelle treffer PEC doet NAC das om

ZWOLLE – NAC heeft de eerste wedstrijd van 2018 verloren. In en tegen Zwolle ging de ploeg met 1-0 onderuit na een zeer snelle treffer van Mohktar. Duidelijk is dat NAC met smacht wacht op de terugkeer van Nigel Bertrams, want doelman Mark Birighitti zorgt voor onrust in de ploeg.

De zwakste schakel van het team van NAC is doelman Mark Birighitti en dat werd in de eerste tien minuten van de wedstrijd weer pijnlijk duidelijk. Na slechts twee minuten voetballen stond NAC al met 1-0 achter door een afstandsschot van Youness Mokhtar. Heel het stadion zag het schot al secondes lang aankomen, maar de doelman wist hem niet uit de hoek te halen.

Enkele minuten later probeerde de Australische doelman een corner uit de lucht te plukken, maar ook die liet hij in zijn val los. De 2-0 werd echter voorkomen door een oplettende ploeggenoot. Zwolle was het eerste half uur heer en meester op het veld en kreeg een paar flinke kansen op de 2-0. Die werden echter niet benut.

Pas aan het einde van de eerste helft kroop NAC een beetje uit haar schulp. Dat leverde uiteindelijk een kleine mogelijk op voor Thierry Ambrose, maar de spits nam de bal verkeerd aan en zo ging de kans verloren. NAC ging met een achterstand richting de kleedkamer.

Echt geleerd van zijn fouten had Birighitti niet, want ook aan het begin van de tweede helft toonde hij geen daadkracht. Na een fout bij het uitkomen werd hij uiteindelijk gered door de grensrechter, die zijn vlag omhoog stak voor buitenspel. NAC kreeg één goede kans op de gelijkmaker, maar een geplaatst schot van Mounir el Allouchi ging net naast.

Zwolle nam het initiatief weer over en kreeg kans na kans op de tweede treffer. De ballen vlogen aan alle kanten langs de palen, maar niet tussen de palen en dus bleef NAC in leven. Er werd aanvallend gewisseld door de invallend hoofdtrainer Rob Penders. Grote uitgespeelde kansen kregen de Bredanaars niet, maar een schot van Angelino werd goed uit de kruising getikt door Diederik Boer, die wel een puike wedstrijd keepte.

In de laatste minuut kreeg NAC nog een grote kans, maar ook die werd gekeerd door de doelman. Volgende week komt VVV op bezoek, een wedstrijd die NAC moet winnen.