Twee huizen in de Hagehof en de Ahornstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten, even later brandde een auto uit aan de Ambachtenlaan.
Twee huizen in de Hagehof en de Ahornstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten, even later brandde een auto uit aan de Ambachtenlaan. Marcel van Dorst/SQ Vision

Opsporing Verzocht toont nieuwe beelden beschieting Ahornstraat

Politie

BREDA - Bij de eerstvolgende uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdagavond (23 januari) toont de politie nieuwe beelden van de beschieting van een huis aan de Ahornstraat in Breda.

De niet eerder getoonde beelden zijn afkomstig van bewakingscamera's aan de gevel van het beschoten hoekhuis.

In de vroege ochtend van zaterdag 6 januari werden er schoten gelost op het hoekhuis vanuit een gestolen grijze BMW 320. Vanuit diezelfde BMW zou drie minuten later, om 2.30 uur, ook geschoten zijn op een woning aan de Hagehof in Princenhage.

Enkele tellen later kreeg de politie een melding binnen dat de BMW brandend in de Ambachtenlaan achtergelaten was. De politie behandelt de precieze route tijdens het opsporingsprogramma en zoekt meer getuigen, evenals de precieze toedracht van de geweldsgolf.

BN De Stem meldde dat het mogelijk gaat om een vete tussen twee initieel bevriende families, evenals verdachten. De aanleiding van de ruzie: een gestolen partij drugs.

Hoewel er geen gewonden vielen bij de schietincidenten, besloot de burgemeester om uit voorzorg beide beschoten huizen voor minstens drie maanden te sluiten. De bewoners eisen in een kort geding de huizen terug en zijn van mening dat het gevaar inmiddels is geweken.

In navolging van de beschietingen, pakte de politie al twee verdachten op in de Roeselarestraat in de vroege ochtend van 9 januari. De politie deed toen een inval na de vondst van wapens in een achtergelaten auto. Het verdachte tweetal probeerde toen tevergeefs te vluchten uit de flat, maar viel van drie hoog en raakte zwaargewond.

Ook vond de politie destijds in de flat het stoffelijke overschot van ene Soufian K. (25), een lid van een bovengenoemde ruziƫnde familie.