Gewapende overval op de Kijkshop.
Gewapende overval op de Kijkshop. Perry Roovers /SQ Vision

Doek valt voor Kijkshop: ook Bredase winkel dicht

Economie

BREDA - Winkelketen Kijkshop stopt ermee, het faillissement is aangevraagd. Daarmee komt een eind aan een winkelketen die sinds 1973 een vast onderdeel is van het Nederlandse straatbeeld.

Hierdoor sluiten ruim 70 winkels in Nederland en komen meer dan 400 medewerkers op straat. Ook komt er dus een einde aan de Bredase Kijkshop in de Keizerstraat. Onbekend is hoeveel medewerkers er in Breda op straat komen te staan.

Momenteel kan men nog wel rondkijken in de webshop, maar bestellen is inmiddels uit den boze. Het callcenter is nu ook onbereikbaar.

Tevergeefs poogde nog het Zweedse Listerus & Partners om de boel te redden in 2015. In augustus 2017 maakte de winkelketen nog bekend dat ze doorgaan met een nieuwe online formule, TONE.

Ook werd de KijkBijMij-app geïntroduceerd, waarmee consumenten elkaar kunnen adviseren bij aankopen en daarmee commissie verdienen. De app slaagde met een crowdfundingactie om één miljoen euro bij elkaar te harken, maar voor fysieke winkels kwam de innovatie dus te laat. De app KijkBijMij blijft nog wel bestaan.

In de regio zijn er filialen van de Kijkshop in Roosendaal, Bergen op Zoom en Oosterhout.