Afbeelding
Stadsfotograaf Breda

50 brouwerijen op nieuw bier- en foodtruckfestival in Breda

Cultuur

BREDA - Het nieuwe overdekte speciaalbier- en foodtruckfestival Hop On Hop Off is van vrijdag 6 tot en met zondag 8 april in de Kunstijsbaan in Breda te vinden.

Het idee voor het festival is ontstaan vanuit een speciaalbier-evenement in Leuven, vertelt organisator Tom Cosijn. “Daar heb je 100 prachtige brouwers staan in een vierkante hal; geweldige brouwers, maar het eten is waardeloos. Daar was ik zelf op bezoek en toen dacht ik: dit moet anders.”

Met 50 brouwerijen, 250 verschillende speciaalbieren en 30 foodtrucks is het een combi die je nergens ziet volgens de organisator. En daarbovenop gewoon veel “gekkigheid, flauwekul en gezelligheid”. Het is dan ook een festival voor iedereen. “Van jong tot oud, van beginnend speciaalbierdrinker tot gevorderden.”

Tijdens het festival is op de achtergrond live-muziek te horen, is er genoeg te doen voor kinderen en worden er masterclasses gegeven. “Brouwers geven uitleg over hoe ze hun product gemaakt hebben. Ook staat er een deelnemer die uitlegt bij wat voor eten een bepaald biertje beter tot zijn recht komt.”

De entree voor het foodtruckfestival is gratis. Je moet wel een speciaal proefglas aanschaffen waar je je bier in kunt doen. Dit proefglas zit samen met drie munten ter waarde van 2,50 euro en een programmaboekje in een starterspakket van 15 euro. Deze kunnen vooraf, maar ook tijdens het festival zelf worden gekocht. Het festival vindt plaats bij de kunstijsbaan aan de Terheijdenseweg.