Een sneak preview kort voor de opening van de grootste Happy Italy van Nederland in Breda, bij Breepark.
Een sneak preview kort voor de opening van de grootste Happy Italy van Nederland in Breda, bij Breepark. Michael Janiec

Sneak preview bij de grootste Happy Italy van Nederland (foto’s)

Economie Breepark

BREDA - Nog even wachten: Happy Italy Breda opent deze woensdag om 17.00 uur officieel de deuren. De nieuwste vestiging bij Breepark is de grootste tot nu toe. BredaVandaag neemt je alvast mee voor een kijkje.

Als je bij Breepark arriveert dan kan je moeilijk om het Italiaanse restaurant heen, of letterlijk ook wel: de omvang is immens. Het herkenbare Happy Italy interieur straalt als nooit tevoren; honderden lampen belichten een ruimte met een enorm formaat, die desondanks intiem oogt.

De nieuwste vestiging in Breda heeft namelijk ongeveer 600 zitplaatsen. Daarmee is het de grootste vestiging in Nederland en ongetwijfeld ook de langste… het fast-service restaurant heeft haast de lengte van een voetbalveld.

“We hebben voor Breepark gekozen vanwege het grote toekomstperspectief. Het ligt vrij centraal aan Breda, ook is hier een hele grote bioscoop en gaan er nog veel dingen gebeuren. Daar willen wij graag bijzijn,” vertelt manager Maikel ten Berge.

Breekt de hel straks los als de deuren opengaan? “Nee hoor, we zijn goed voorbereid. We begonnen met een week lang proefkoken en het personeel inwerken. Alle apparatuur is geïnstalleerd en getest. We zijn er klaar voor”, aldus Ten Berge.

Hoeveel medewerkers er bij de vestiging in totaal komen te werken is nog moeilijk in te schatten volgens de manager. “Vandaag is ongeveer veertig man aan het werkt,” vertelt hij. Werken hier ook Italianen? ‘Jazeker’. Zij mogen natuurlijk niet ontbreken als werknemers bij een Italiaans getinte fast-service.

Met de Bredase vestiging erbij, komt het totaal aan Happy Italy’s in Nederland op dertien uit. Over twee weken opent een nieuwe vestiging in Groningen en Zoetermeer. Daarna volgen Schiedam en Spijkenisse. Het fast-service restaurant krijgt geregeld aanvragen van gemeenten binnen voor openen van vestigingen.

Om aan de grote vraag te voldoen opende Happy Italy een eigen pastafabriek in Dordrecht. “Zo kunnen wij alle vestigingen op dagelijkse basis van verse pasta voorzien,” vertelt Ten Berge. Omdat het ‘in stand houden van de uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding een belangrijk doel is’, voegt hij eraan toe.

Qua formule is de Happy Italy in Breda hetzelfde als alle andere vestigingen. Verwacht dus niets anders dan de vertrouwde pasta, pizza- en saladegerechten. Pas geleden introduceerde Happy Italy nog wel een nieuwe vegetarische pizza: Gusto.

Het gehele fotoalbum staat inmiddels online op onze website.