Afbeelding
Archief Sint Willebrorduskerk

‘Willem-Alexanderplein moet levendig dorpshart Teteringen worden’

Economie

TETERINGEN -  De gemeente Breda gaat kijken hoe het Willem-Alexanderplein er in de toekomst uit kan gaan zien, zodat het ‘het levendig dorpshart van Teteringen wordt’. Daarnaast komt er een haalbaarheidsstudie naar een gezondheidscentrum op, aan of in de directe nabijheid van het plein in Teteringen.  

Beide onderwerpen vloeien voort uit een aantal door de gemeente georganiseerde sessies over de huidige en gewenste ontwikkeling voor het plein. “Uit deze sessies bleek dat het plein een plek moet zijn voor ontmoeting; niet alleen het historische-, maar ook het sociale dorpshart. De verschillende partijen die plannen en ideee¨n voor het plein hebben, vonden elkaar niet helemaal”, aldus de gemeente, die daarom de regie neemt.

Groener karakter
Duidelijk is dat het plein een groener karakter gaat krijgen en dat het ruimte blijft bieden aan parkeren. Ook sluit het college, in tegenstelling tot de werkgroep ‘Mooi Willem-Alexanderplein’, bebouwing op het plein niet per definitie uit. De mening van de werkgroep dat bebouwing niet mag leiden tot een aantasting en/of beperking van de gewenste herontwikkeling van het plein wordt wel door het College gedeeld. Daarvoor moet wel nader onderzoek gedaan worden.

Geen B&B in de oude Rabobank
Ook is duidelijk dat er geen vestiging van een Bed and Breakfast in de voormalige Rabobank aan het plein komt. Daarvoor geeft het college geen toestemming. Het verzoek tot het omvormen van de ‘winkelstrip’ onder Residentie Azure´e tot woningen vindt het College in het kader van het toekomstbeeld voor het plein eveneens ongewenst .

Het College hoopt nog dit jaar met de werkgroep Mooi Willem Alexanderplein en overige Teteringenaren een volgende stap te kunnen zetten.