Volvo wijkt uit voor kat.
Volvo wijkt uit voor kat. Politieteam Weerijs

Bestuurder wijkt uit voor kat, maar raakt boom

Politie

HAAGSE BEEMDEN - Een bestuurder van een stationwagen heeft deze morgen zijn auto met flinke vaart tegen een boom aan de Emerparklaan geparkeerd. De man week uit voor een kat, laat de politie op Facebook weten.

Deze morgen kreeg de politie de melding dat er een aanrijding met letsel plaats had gevonden aan de Emerparklaan in Breda. "Nadat de collega's zich met spoed naar de locatie hadden verplaatst, troffen zij een auto in de berm aan die aan de bestuurderszijde flink in elkaar zat", schrijft de politie.

"De collega's zagen een persoon uit de auto stappen die een kleine snee op het voorhoofd had. Dit bleek de bestuurder van de auto te zijn". De bestuurder verklaarde dat hij plotseling een kat voor hem op de weg over zag steken en dat hij hier voor uit wilde wijken. "Deze manoeuvre pakte helaas anders uit, aangezien de bestuurder met zijn auto tegen een boom tot stilstand kwam."

"Wonder boven wonder had de bestuurder buiten de snee in het voorhoofd geen letsel. De kat werd door de bestuurder gelukkig niet geraakt, maar heeft waarschijnlijk wel één van zijn negen levens verbruikt", besluit de politie.