Afbeelding
Rijksvastgoedbedrijf

Wonen in de voormalige Marechausseekazerne kan binnenkort

Algemeen

BREDA - In de voormalige Marechausseekazerne aan de Dr. Batenburglaan komen achttien woningen. Dat is het plan van ontwikkelaar Pakhuys Vastgoed.

De ontwikkelaar diende in oktober 2017 een verzoek in tot de realisatie van 6 appartementen en 12 woningen in het gemeentelijke monument. De gemeente heeft woensdag de bereidheid uitgesproken om medewerking te verlenen onder een aantal voorwaarden.

Het is de bedoeling dat het bestaande hoofdgebouw en een van de bijgebouwen blijven behouden en worden gerenoveerd. Twee andere gebouwen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

De voornaamste voorwaarde die de gemeente gesteld heeft in het plan gaat over het feit dat de ontwikkelaar in het voorstel de bestaande en nieuwe gebouwen rondom een formeel aangelegd hofje wil bouwen. Dat is ‘niet karakteristiek voor een kazerneterrein’ en de voorkeur wordt dan ook gegeven aan een opzet die beter bij de kenmerken van het monument past en het verschil tussen oud en nieuw niet benadrukt.

Het bestaande hoofdgebouw leent zich daarnaast volgens de gemeente goed voor collectief georiënteerde huishoudens, en komt in aanmerking voor vitale senioren die elkaar willen ondersteunen.