Burgemeester Van der Velden en Wilbert Willems. foto Serge Mouthaan
Burgemeester Van der Velden en Wilbert Willems. foto Serge Mouthaan

Wilbert Willems opvolger Jan Hopman bij Mondiaal Centrum Breda

BREDA - Oud-wethouder Wilbert Willems is sinds zaterdag voorzitter van Mondiaal Centrum Breda (MCB). Willems volgt oprichter Jan Hopman op, die na vier jaar een stapje opzij zet.


Wilbert Willems is in Breda geen onbekende. Hij was betrokken bij het werk voor vluchtelingen en maatschappelijke opvang en ook als gemeenteraadslid , lid van Provinciale Staten,  lid van de Tweede Kamer, eerst namens de PSP, daarna namens Groen Links en tot slot wethouder in Breda heeft hij zijn sporen verdiend.

Hopman startte vier jaar geleden met enkele geestverwanten het Mondiaal Centrum Breda in het voormalige klooster van de Broeders van Huijbergen. Onder zijn voorzitterschap is het MCB uitgegroeid tot een bloeiende vrijwilligersorganisatie, die zich richt op mensen die nergens meer terecht kunnen en tussen wal en schip dreigen te raken.

Het MCB zich op vluchtelingen die zonder geldige verblijfstatus, vaak in afwachting op een uitspraak in een hernieuwde asielprocedure – de zogenoemde ongedocumenteerden -  op straat zijn gezet. In de Bed-Bad-Brood -voorziening van het MCB krijgen zij onderdak en begeleiding.

“Nu het MCB haar bestaansrecht heeft bewezen heeft Jan Hopman besloten als voorzitter een stapje opzij te zetten: niet door uit het bestuur te stappen, maar om meer mogelijkheden voor zichzelf te creëren om zijn hulp aan mensen in nood meer gestalte te geven”, aldus het Mondiaal Centrum.

 

FOTOSERIES