Afbeelding
LINK Fotografie

De pindasaus van Max grote winnaar Dragons’ Den

Economie

BREDA - Max van den Heuvel (22) is met zijn verantwoorde pindasaus ‘héMax’ de grote winnaar van de Dragons’ Den 2018. Tien studenten van Avans pitchten afgelopen vrijdag hun ondernemingsplan bij de Rabobank in Breda voor ondernemers, crowdfunders en startups uit verschillende branches.

“Ik heb nooit gedroomd van mijn eigen pindasaus”, vertelt Van Den Heuvel lachend. “Het is eigenlijk uit de lucht komen vallen.” De student ondernemerschap maakte een keer zelf een sausje en zo ging het balletje rollen. “Iedereen vond het lekker, dus ik ben het gewoon gaan proberen.”

Vorig jaar september ontstond het idee, en in december is het in de verkoop gegaan. “Dat was echt heel erg leuk”, vertelt hij. Ondertussen heeft hij al negen verkooppunten waar zijn saus te vinden is. “Ik ben begonnen met proeverijtjes, waardoor steeds meer mensen de saus ontdekten. Van het een kwam het ander en zo is het gaan groeien.”

En dat groeien gaat mogelijk een heel stuk sneller door zijn winst bij de Dragons Den. “Ik heb van verschillende ondernemers telefoonnummers gekregen. Dat zijn mensen die bijvoorbeeld verstand hebben van de horeca, of hoe je iets het beste in het schap legt. En zij kennen ook mensen die je kunnen helpen je bedrijf sneller te laten groeien.”

Het aankomende half jaar gaat Van Den Heuvel zelfs afstuderen in zijn eigen bedrijf. “Dat is heel fijn en vanuit dat punt probeer ik met de begeleiding die ik krijg groter te worden.” De vakjury die uit de tien ideeën héMax als winnaar koos heeft in ieder geval vertrouwen in zijn onderneming. “Max gelooft sterk in het belang van innoveren en ontwikkeling, om zo de wensen van de klant waar te kunnen maken. Hij heeft ons overtuigd met zijn pitch”, aldus Berend Buningh namens de jury.

Of de jonge ondernemer in de toekomst nog meer sauzen op de markt gaat brengen? “Uiteindelijk wel. De pindasaus die ik nu heb is de milde en over drie maanden komt er ook een pittige saus. Ik wil wel verder gaan kijken ook naar andere sauzen, zoals curry of mayonaise.”