Een arrestatieteam is dinsdagmorgen 9 januari een flat aan de Roeselarestraat binnengevallen. Twee verdachten probeerden te vluchten, ze raakten daarbij gewond.
Een arrestatieteam is dinsdagmorgen 9 januari een flat aan de Roeselarestraat binnengevallen. Twee verdachten probeerden te vluchten, ze raakten daarbij gewond. Perry Roovers/SQ Vison

Nieuwe tips en meer verbanden tussen flatspringers en beschietingen

Politie

BREDA - Na een eerdere aflevering van Bureau Brabant over de beschietingen van huizen op 6 januari in Breda, kwamen vijf nieuwe tips binnen. Ook legde de politie verdere links tussen de flatspringers, het in de flat gevonden stoffelijke overschot op 9 januari en de betreffende beschietingen.

Tijdens de nieuwste Bureau Brabant aflevering van maandag 29 januari blikt de politie nogmaals terug met beelden van de gebeurtenissen.

Volgens de politie zijn de twee zwaargewonde flatspringers bewoners van het eerste beschoten huis. De dode man in de flat is familie van de bewoners van het tweede met kogels doorzeefde huis.

De vorige aflevering van Bureau Brabant was goed voor vijf bruikbare tips. Die tips betreffen vooral over de grijze BMW waar vanuit is geschoten. De betreffende BMW zou met gestolen kentekenplaten rijden en is in het buitenland gestolen. De politie zoekt nog naar meer tips over de wagen.

Bureau Brabant wordt elke maandagmiddag uitgezonden en daarna een dag lang elk uur herhaald.