Afbeelding
Wijnand Nijs

Breda krijgt Happy Tosti - met schommels - bij Grote Markt

Economie

BREDA - Happy Tosti in Breda opent op 6 februari voorzichtig de deuren. De Bredase vestiging bij Veemarktstraat 3, naast Café de Vulling, gaat eerst proefdraaien. Op 1 maart is de officiële opening.

De tosti-keten biedt mensen met een beperking of Wajong-uitkering een baankans aan. “Wij willen hen eerst de kans geven om alles in een veilige omgeving te leren. Dat hebben wij in Hoofddorp en Leiden zo gedaan en dat werkte prima”, meldt eigenaar David Golverdingen. Tijdens de eerste proefdraai-weken is daarom een beperkte menukaart beschikbaar.

De vertrouwde formule van de keten komt ook terug in Breda: “Schommels in de zaak is ons kenmerk, maar ook biologisch eten, felle kleuren en de happy heroes-gedachte (mensen met een beperking helpen red.).”

De tostibar biedt straks een werkplek voor elf mensen. Binnen krijgt de Happy Tosti van Breda 34 zitplekken, waaronder de schommels. Inclusief de stoeltjes buiten komt het totaal op ongeveer 64 zitplekken. Op de plek van de nieuwe horecazaak tussen de Vulling en de Vriendin was voorheen onder meer Go Natural gevestigd.