Afbeelding
Pixabay

SP: Werkt Breda met discriminerende uitzendbureaus?

Politiek

BREDA - In welke mate werken Bredase uitzendbureaus mee aan discriminatie van afkomst? Dat wil de SP weten van het college. Aanleiding voor schriftelijke vragen zijn de onthullingen over de situatie in Amsterdam.

Daar zou ongeveer de helft van 78 willekeurige uitzendbureaus meewerken aan discriminatie van afkomst, als een opdrachtgever daar om verzoekt. “Maar hoe zit dat in Breda?”, luidt een van de vragen van SP Breda fractievoorzitter Bas Maes aan het college.

In de Radar-uitzending over discriminerende uitzendbureaus belden redacteuren van het tv-programma verschillende uitzendbureaus met het zogenaamde verzoek om uitzendkrachten voor een callcenter te recruiten. Als voorwaarde werd gevraagd om geen Turken, Marokkanen of Surinamers aan de nemen. Bijna de helft van de benaderde uitzendbureaus werkte daaraan mee.

De fractievoorzitter wil namelijk weten of die discriminerende uitzendbureaus in Breda opereren, evenals in hoeverre de Bredase gemeente met zulke partijen samenwerkt en of zij in zo’n geval daar per direct mee willen stoppen.

Naast eventuele samenwerkingen ontbinden, vraagt Maes ook aan het college welke verdere sancties een gepaste oplossing bieden.