Afbeelding
Perry Roovers/SQ Vision

Acht aanhoudingen Industriekade; vermoeden van drugshandel

Politie

BREDA - De politie is woensdagmiddag bij een pand aan de Industriekade binnengevallen. Dat gebeurde in het kader van een onderzoek naar ondermijnende crimininaliteit. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er een vermoeden is van drugshandel en witwassen.

Lees de voorlopige eindbalans: Niet acht, maar zeven aanhoudingen en meer

Rond half zeven maakte de politie melding van drie aanhoudingen, die te maken hebben met drugs en munitie. Drie kwartier later waren in totaal acht mensen aangehouden in verband met drugs en een geoot geldbedrag  

"Er waren 20 mensen in het pand aanwezig die gecontroleerd worden", aldus de politie. De drie arrestanten worden met een 'speciaal busje' afgevoerd. 

In het pand zijn meerdere bedrijven gevestigd. Het bedrijf waar de inval plaatsvond betreft een horeca-, annex cateringbedrijf, aldus de woordvoerder. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Een drugshond en geldhond worden ingezet. Ook auto's in de straat worden gecontroleerd, onder meer met de honden. Bij een van de auto's zou iets zijn aangetroffen. Het onderzoek gaat nog een groot deel van de avond duren. "Het is een gezamenlijke aanpak, de gemeente en belastingdienst kijken over onze schouders mee. We pakken hiermee de ondermijnende criminaliteit aan", stelt de woordvoerder.

Meer foto's

Foto: Perry Roovers /SQ Vision