Inval bij een pand op de hoek van de Industriekade en de Minister Kanstraat. De politie vermoedt ondermijnende criminaliteit.
Inval bij een pand op de hoek van de Industriekade en de Minister Kanstraat. De politie vermoedt ondermijnende criminaliteit. Perry Roovers/SQ Vision

Politieactie Industriekade: 7 aanhoudingen

Politie

BREDA - Met groot machtsvertoon heeft de politie woensdag aan het eind van de middag en begin van de avond zeven personen aangehouden bij een pand aan de Industriekade.

De politie viel het pand binnen omdat er een vermoeden was van ondermijnende criminaliteit en drugshandel. Zeven personen werden aangehouden, eerder op de avond werd gesproken van acht. “We hebben een tiental gram hard- en softdrugs gevonden”, aldus de politiewoordvoerder ter plekke.

Bij een persoon werden twee patronen gevonden. Ook werd 5500 euro aan contanten in beslag genomen in verband met witwassen. In het pand dat werd binnengevallen, waren volgens de politie meerdere bedrijven gevestigd in horeca en catering. Bij de actie keken ook gemeente en belastingdienst mee.

 Op het moment dat de politie binnen viel waren er 21 personen in het pand aanwezig. "Nadat de specialisten het pand veilig had verklaard, zijn deze 21 mensen één voor één gecontroleerd door een tactisch team in een speciale bus", aldus de politie. 

Aanleiding voor de actie zijn ook de gebeurtenissen van de afgelopen maand, waarbij rivaliserende drugsbendes elkaar naar het leven hebben gestaan. Eerst werden twee huizen beschoten op zaterdag 6 januari, later, dinsdag 9 januari werd een dode man gevonden in een flat aan de Roeselarestraat. Twee mannen die wilden vluchten, vielen van drie hoog van een balkon. 

Of de inval van deze woensdag een directe relatie heeft met deze eerdere zaken is onduidelijk. Woensdag viel de politie ook op andere plaatsen in het land panden binnen in verband met drugscriminaliteit. Daarbij werden eveneens meerdere mensen aangehouden.