NAC biedt weerstand, maar moet uiteindelijk buigen voor Ajax

AMSTERDAM/BREDA -NAC is er niet in geslaagd om zich te revancheren voor de enorme thuisnederlaag tegen Ajax. In de Johan Cruijff Arena werd het 3-1. NAC bood knap weerstand, maar haalde geen resultaat.

NAC begon verrassend sterk aan de wedstrijd en na enkele minuten kreeg Giovanni Korte al een grote kans na een fijne steekpass van Manu Garcia. De kleine aanvaller stuitte echter op een goed uitkomende Onana.

Trainer Stijn Vreven had een aantal wissels doorgevoerd in zijn ploeg. Zo maakte Lucas Schoofs zijn debuut en keerde Karol Mets terug op het veld. Rai Vloet en Gianluca Nijholt begonnen daarom op de bank.

Na zes minuten was het Thierry Ambrose die de Arena stiller kreeg dan dat die al was door met een harde knal de 0-1 binnen te schieten. NAC ging na de treffer achteruit hangen en lieten de Amsterdammers komen. Twintig minuten ging dat goed, maar toen was daar Donny van de Beek die helemaal vrij de bal kon inkoppen: 1-1.

NAC verdedigde met man en macht de gelijke tussenstand, maar vijf minuten voor de pauze was daar David Neres die na een goede actie de bal hard over de grond achter Mark Birighitti schoot.

Na rust kreeg NAC verrassend genoeg meer grip op de wedstrijd. Kleine kansen ontstonden, maar een grote mogelijkheid om gelijk te maken bleef uit. Aan de andere kant was het Ajax dat een paar keer dichtbij de genadeklap was, maar doelman Birighitti en de verdediging wisten de 3-1 te voorkomen.

Vreven rook dat er iets te halen was in Amsterdam en wisselde een kwartier voor tijd aanvallend. Mounir el Allouchi werd naar de kant gehaald en Mitchell te Vrede maakte zijn debuut.

NAC liet in de tweede helft zien dat het in staat is om goed weerstand te bieden tegen een topclub. Helaas leverde het geen punt(en) op zondagmiddag. NAC verloor uiteindelijk met 3-1 van Ajax nadat Bart Meijers het veld moest verlaten na zijn tweede gele kaart en Hakim Ziyech een vrije trap scoorde.

De komende twee wedstrijden zijn zeer belangrijk voor NAC, zeker na een weekend waarin Sparta (winst) en Roda JC (gelijkspel) ook punten wisten te pakken. Woensdag treedt NAC aan tegen Heracles en op carnavalszondag moeten de Bredanaars op bezoek bij Excelsior. Vier punten is eigenlijk het minimale waar NAC tevreden mee kan zijn.