De Tunnel in de Westerparklaan, mei 2017.
De Tunnel in de Westerparklaan, mei 2017. Wijnand Nijs

Loslatende tegeltjes tunnel Westerparklaan verwijderd (video)

Algemeen

BREDA - De gemeente Breda laat de nog zittende tegeltjes in de tunnel onder het spoor op de Westerparklaan verwijderen. De tegeltjes blijken op sommige plaatsen los te zitten en kunnen daardoor op de rijbaan vallen.

De beschadigde wanden van de tunnel onder het spoor in de Westerparklaan worden voorlopig niet vernieuwd, zo gaf een woordvoerder van de gemeente al in november aan.

In de tunnel zijn de wanden al meer dan negen jaar gehavend nadat kort na de opening bij vorst er tegels afvroren. Daarna bleef het lange tijd stil. Afgelopen jaar probeerde de gemeente bij bouwer BAM een bijdrage aan een opknapbeurt los te peuteren. Dat lukte niet.  BAM was destijds verantwoordelijk voor de bouw, maar kan niet aansprakelijk gehouden worden. “Er is geen formele relatie tussen de aannemer en de gemeente, omdat de opdracht voor de tunnel destijds aan BAM verstrekt is door een projectbureau (HSL) dat nu niet meer bestaat”, aldus de woordvoerder in november.

De tunnel wordt niet opgeknapt omdat de gemeente het bedrag, naar schatting zo’n anderhalve ton, dat hiervoor nodig zou zijn liever besteedt aan andere urgentere, constructieve werkzaamheden in de stad, ‘in plaats van aan het cosmetisch mooier maken van deze tunnel.’