Logo bredavandaag.nl
Kangoo

Wie rende in zijn onderbroek achter een inbreker aan?

BREDA - Wie is toch die man die in zijn onderbroek achter een inbreker aanrende? En daarmee mede zorgde voor de aanhouding van de 37-jarige man uit Breda. Dat is de vraag. Want wat duidelijk is: deze rennende man in zijn ondergoed heeft de aandacht getrokken. 


In eerste instantie bij de politie, maar na de berichtgeving op BredaVandaag over de actie ook bij anderen. Op de redactie rinkelde de telefoon meerdere malen. Eerst van een onderbroekenmerk, die op zoek is naar de rennende held, daarna van een radiostation.

Update: Hij is gevonden: Lees hier het verhaal van de onderbroekheld

Nog even wat er gebeurde. Een bewoner in de wijk Zandberg werd zondagnacht rond 00.50 wakker van het geluid van een slijptol. Hij keek naar buiten en zag in een steeg nabij de Zonnebloemstraat een vreemde man staan bij een fiets. De betrapte inbreker rende daarop weg in de richting van de Generaal Mackzekstraat/Wagenmakerspark.

De man belde de politie en rende de dader achterna de straat op; al gauw zag de politie hem in zijn ondergoed achter de dader aanrennen. De dader liet zich echter niet tegenhouden en bleef wegrennen. Met het inzetten van een politiehond, kon de dader uiteindelijk worden ingerekend. Die bleek tijdens zijn vlucht ook nog een rugzak op de grond hebben laten vallen. Daarin werd een slijptol en wat ander gereedschap aangetroffen. In een ander tasje dat de verdachte daarnaast bij zich had, vond de politie twaalf XTC pillen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief