Afbeelding
Flickr.com/Petras Gagilas

Onderbroekheld gevonden: ‘Graag ook voetmassage’

Politie

BREDA - “Kun je ook vermelden dat ik op zoek ben naar een voetmassage?’, lacht de Bredanaar die in de nacht van zondag op maandag in zijn onderbroek én op blote voeten achter een fietsendief aanging.

De man lacht erom. “Maar het is serieus. Ik heb zes minuten ofzo achter die man aangelopen over een bevroren ondergrond, daarna nog met de politie staan praten. Ik loop serieus op blaren nu, drie onder mijn rechtervoet. Daar kwam ik pas achter toen ik weer een uur in bed lag en het vreemd vond dat het nog steeds pijn deed.”

Terug naar het begin. Wat gebeurde er nu? “Om tien voor één moest ik naar het toilet, ik had mijn raam open staan. Eigenlijk was ik al een beetje voorbereid, want ik had al eerder wat vage mensen gezien in de straat als ik ‘s nachts wakker was. Dat ze door een autoraampje tuurden, dat soort dingen.”

Voordat hij weer in zijn bed kroop, viel hem een geluid op. “Ik hoorde twee keer een slijptol. Ik pakte mijn sleutels en mobiel en ging naar buiten.” Na een stukje lopen, zag hij een man weglopen. “En even daarvoor hoorde ik die slijptol. Dus ik zeg ‘gaat ie lekker’, maar daar reageerde hij niet echt op. Hij versnelde, maar niet super.”

Het werd uiteindelijk een hele wandeling. “Een kilometer toch wel. Op blote poten, in  mijn onderbroek en t-shirt. Stukje snel, stukje langzaam. Die man zei wel wat dingen, maar kwam wat wazig over. Hij was niet agressief, dus ik bleef hem volgen.”

Tijdens de wandeling belde hij met de politie, om aanwijzingen te geven. “Hij liep eerst met een rugtas en even later niet meer.” Op zijn aanwijzingen vond de politie de tas terug. “Met daarin een professionele accuslijptol. In het steegje waar de fiets stond, bleek het slot bijna doorgeslepen.”

Eenmaal thuisgekomen werd het uiteindelijk een kort nachtje. “Om vijf uur ‘s ochtends zat ik in een warm badje.” Maar misschien met een troost. Want het onderbroekenmerk Bamigo heeft hem inmiddels ook gevonden. Nu nog een voetmassage.