Kekse Straole. De Grote Optocht van 't Kielegat. De zon zorgde vooral de eerste uren voor een aangename kijksfeer.
Kekse Straole. De Grote Optocht van 't Kielegat. De zon zorgde vooral de eerste uren voor een aangename kijksfeer. (Janet Olde Wolbers)
carnaval

5 tips voor de kou tijdens carnaval: ‘Drink bier en draag een onesie’

BREDA - Het belooft een koude carnaval te worden dit jaar. Met temperaturen tussen de 3 en 5 graden overdag, en vriesweer ‘s nachts is het verstandig om goede voorzorgsmaatregelen te treffen. Zo hoef je geen kou te lijden tijdens de optochten en feestjes. Wij zetten voor jou alvast de beste tips om warm te blijven op een rijtje. Alaaf!


1. Draag laagjes
Een inkoppertje, maar niet onbelangrijk. Probeer zoveel mogelijk laagjes te dragen als je een hele dag buiten met een biertje in je hand naar de optocht staat te kijken. Denk ook aan bijvoorbeeld thermo-ondergoed. Misschien niet zo charmant, wél lekker warm.

2. Ga voor die oversized onesie
Bewaar je stewardessen-, politie-, of indianenpak voor wanneer je warm in de kroeg staat. Maar zorg je dat je voor tijdens de optochten een dikke fluffy onesie tot je beschikking hebt. Deze veelal grote (dieren)pakken behoeden je niet alleen tegen de kou, maar zijn vaak ook nog eens leuk.

3. Drink (niet alleen) bier
Een biertje hier en daar? Een borreltje om even op te warmen? De alcohol vloeit rijkelijk tijdens carnaval, maar toch werkt het niet zo verwarmend als de meeste mensen denken. Door de alcohol gaan de vaten van je huid verder open staan, waardoor de lichaamswarmte makkelijk verloren gaat. ‘Geniet, maar met mate(n)’, noemen ze dat toch?

4. Blijf in beweging
Waarschijnlijk niet de moeilijkste tip om ter harte te nemen, want start af en toe een polonaise, doe eens een dansje en dan zit het wel goed.

5. Pittig eten
Een beetje pittig eten kan je gevoelstemperatuur wel weer een beetje opkrikken. Dus gooi nog een beetje extra sambal over die kapsalon of pizza en dan moet je er wel weer even tegenaan kunnen.

En tot slot, vergeet je handschoenen en muts niet, drink ook vooral wél een biertje, oefen alvast de carnavalskrakers, en neem de tips met een korreltje zout. Want: agge mar leut et!

 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief