Logo bredavandaag.nl
Essygie

Breda krijgt regenboogzebrapad als teken van steun aan LHBTI'ers

BREDA - Breda krijgt binnenkort een regenboogzebrapad. Daarmee wil de gemeenteraad een signaal afgeven dat de stad ook gastvrij is voor de LHBTI-gemeenschap. Een motie voor de aanleg krijgt deze donderdag in elk geval steun van tien van de elf partijen. Alleen fractie BOB is geen mede-indiener van de motie.


LHBTI is een afkorting voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender-  en intersekse personen. Breda is al een zogenaamde regenbooggemeente, waarmee het aangeeft de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van deze groep te willen verbeteren.

Regenboogzebrapaden liggen er al in Bergen op Zoom en Roosendaal, maar ook in onder meer Amsterdam en Arnhem. Het gaat om een wereldwijd initiatief om steun te betuigen aan seksuele diversiteit.

Het plan voor een dergelijk zebapad is voortgekomen uit overleg met COC Breda en stichting BO, blijkt uit de motie waarover aan het eind van de raadsvergadering deze donderdag wordt gestemd. Een meerderheid daarvoor is al duidelijk. De oversteekplaats moet op een prominente plek komen.

update 20:08 uur
Cees van der Horst (BOB) noemde het voorstel 'symboolpolitiek', waarbij hij aangaf tegen elke vorm van discriminatie te zijn. Wethouder Miriam Haagh gaf aan dat de verkeersveiligheid bovenaan moet blijven staan. "Als dat kan, dan kunnen wij daarmee uit de voeten. Als het kost wat kost een zebrapad moet zijn, dan kan het lastig worden. Want als het gaat om verkeersveiligheid moeten we er geen kermis van maken. De gedachte omarmen we sowieso." FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief