Logo bredavandaag.nl
Facebook politieteam Markdal

Vier jongeren en vrouw ontvangen bloemen van politie na reanimatie

BREDA - Vijf burgers werden afgelopen week in het zonnetje gezet door de politie. Zij ontvingen een bosje bloemen nadat zij een man die onwel werd hadden geholpen. 

Politieteam Markdal kreeg afgelopen week een melding van een reanimatie. Toen het team en een ambulance ter plekke kwamen troffen zij een man op straat die onwel was geworden. Een vrouw was ondertussen bezig met het reanimeren van de man. Er waren ook vier jongeren, tussen de 14 en 16 jaar oud, aanwezig. Zij hadden de man aangetroffen en 112 gebeld, terwijl zijzelf alvast begonnen met de reanimatie. De politie ving de burger hulpverleners en de hond van de man op. 

De politie wilde de burgers graag bedanken, omdat dankzij het snelle en juiste handelen van de vier jongeren en de vrouw de man met een goede saturatie (veel zuurstof in het bloed) naar het ziekenhuis is gegaan. De hulp bleek helaas niet te mogen baten. De man is in het ziekenhuis overleden. 


"Wij wilden de vijf in het zonnetje zetten vanwege het voorbeeldige handelen. Daarom hebben wij ze deze week verrast met een mooie bos bloemen", laat politieteam Markdal via hun Facebookpagina weten. 

De hond van de man is opgevangen door de politie en naar het asiel gebracht voor een veilig nachtje. Een dag later is de hond opgehaald door nabestaanden van de overledene. 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief