Afbeelding
Karin Fleur

Breda opnieuw filmset, nu voor nieuwe speelfilm Goud

Cultuur

BREDA - Sportcentrum De Scharen in Breda was deze week het decor voor de nieuwe Nederlandse speelfilm Goud. De film gaat over de gezamenlijke droom van de jonge talentvolle turner Timo en zijn veeleisende invalide vader Ward om ooit Olympisch goud te winnen.

“De Scharen is een mooie sporthal met ramen en had veel licht. Ook werden we heel gastvrij ontvangen. Vandaar dat de keuze daarop is gevallen”, vertelt een woordvoerster van distributeur September Film.

Deze woensdag wordt voor het laatst in Breda gefilmd; de rest van de opnames duren nog tot en met 20 maart. Waarschijnlijk is Goud eind dit jaar in de bioscoop te zien. En of er dan ook nog een première in Breda komt? “Dat weten we nog niet, maar het zou zeker een leuk idee zijn. Het komt wel vaker voor dat er een lokale première wordt gehouden.”

Goud is het speelfilmdebuut van regisseur Rogier Hesp. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door David Wristers, Marcel Hensema en Loes Haverkort. De film vertelt het verhaal van de jonge turnbelofte Timo. Hij en zijn vader delen een grote droom, namelijk goud halen op de Olympische spelen. Maar als Timo fysiotherapeute Irene ontmoet, raken nieuwe, heftige gevoelens in strijd met Timo's toewijding aan zijn vader en de Olympische 'opdracht'.

Het is niet de eerste keer dat een film in Breda wordt opgenomen. Hier vind je een overzicht.