Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bredanaar (29) verzet zich hevig bij aanhouding voor huisvredebreuk

Politie

BREDA - Een 29-jarige Bredanaar is woensdagnacht rond 04.30 uur in het centrum van Breda door de politie aangehouden voor huisvredebreuk. De verdachte verzette zich daarbij hevig.

Een 24-jarige vrouw deed namens haar vriend aangifte. Zij vertelde dat ze met drie bekenden uit waren geweest. Daarna waren ze op de kamer van haar vriend gaan zitten. Een van hen had een stapper mee naar binnen genomen die ze waren tegengekomen.

De man, die onder invloed leek te zijn, paste bij nader inzien niet bij de groep. Ze vroegen hem daarom meerdere keren in het Engels om weg te gaan. Hij weigerde dat en werd erg boos en agressief. Hierop werd de politie gebeld.

Agenten kwamen ter plaatse en troffen een agressieve man aan die zij met veel moeite naar buiten duwden. Daarna bleef hij proberen opnieuw het pand in te gaan. Daarom werd besloten hem aan te houden voor huisvredebreuk. Hij verzette zich daarbij hevig, waarna hij mede dankzij hulp van een beveiliger en een toevallige passant onder controle werd gebracht.

Hierna werd hij rustig, maar in het cellencomplex werd hij echter opnieuw agressief. Bij het fouilleren van de man werd nog een lege ponypack aangetroffen. Vermoedelijk was de arrestant onder invloed van drugs.