De jubileumeditie van het sportgala was een groot succes. Voor een volle zaal werden de sporters van het jaar bekend gemaakt.
De jubileumeditie van het sportgala was een groot succes. Voor een volle zaal werden de sporters van het jaar bekend gemaakt. Stadsfotograaf Breda

Laatste editie Sportgala Breda in huidige vorm

Sport

BREDA - Het Sportgala 2017 vindt dit jaar voor de laatste keer plaats in het Chassé theater in de huidige vorm. Eerder besloot de gemeente Breda een gezamenlijk ’waarderingsmoment’ in te voeren voor zowel sporters, vrijwilligers, mensen uit het onderwijsveld en cultuur.  

Deze avond vervangt het Sportgala en de uitreiking van de Chris van Faassenpenning.  Donderdag 22 februari is de laatste editie van het Sportgala. Net als de afgelopen jaren zet de organisatie de sportprestaties van de Bredase sporters in de spotlights.

Prijzen worden er uitgreikt in de categorieën Sporttalent jongens en meisjes, sporter met beperking, sportman en sportploeg. “Natuurlijk wordt ook weer de prijs der sporters uitgereikt, nu echter geheel bepaald door de stemmen van het publiek”, aldus de organisatie. Stemmen kan via de website van het Sportgala Breda.

Op de avond is er een demonstratie van Urban sport en zijn optredens van twirl-koningin Femke de Bont en een entertainer-jongleur. Zang en dans maken de avond compleet. De prijzen worden overhandigd door Robert Maaskant, Herman Kruis en wethouder Paul de Beer.

Het sportgala vindt plaats in de EM. De Jongzaal van het Chassé Theater, aanvang 20.30 uur, zaal open om 20.15 uur.  De toegang is gratis.