Afbeelding
Perry Roovers/SQ Vision

Brandweer is brand bij Havermarkt meester; nablussen duurt nog uren

Politie

BREDA - In de binnenstad heeft donderdagavond een grote brand gewoed achter de Havermarkt. De brand woedde in de keuken van Bruxelles. Tegen 21.45 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Vermoedelijk is de brandweer nog uren bezig met nablussen. De brand werd om 19.45 ontdekt, om 20.00 uur  werd opgeschaald naar grote brand.

In de straten hing een dikke rook. De brandweer is onder meer met een hoogwerker aanwezig. Daarnaast zijn er drie andere blusvoertuigen aanwezig in de binnenstad. 

Ook achter Bruxelles, in winkelhof  't Sas hing dikke rook. De brandweer ontruimde uit voorzorg de omliggende panden, meldt de Veiligheidsregio. In het pand waren geen personen meer aanwezig na de melding van de brand. Voor zover bekend zijn er geen gewonden. 

Brandweer concentreerde het bluswerk aan de achterkant van het pand. Er is nog steeds veel rookontwikkeling. De verwachting van de brandweer was dat er bij het openen van het pand vlammen uit zullen slaan. "Omdat er dan lucht bijkomt", aldus de woordvoerder. "We kunnen dan ook zien waar de brand precies woedt." Dat lijkt te zijn meegevallen. Het is onbekend wat de schade is aan het pand en of er omliggende panden beschadigd zijn geraakt of rook- of waterschade hebben opgelopen.

Meer foto's.