Staatssecretaris Klaas Dijkhoff, juni 2015.
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff, juni 2015. Peter Visser

Klaas Dijkhoff in College Tour: 'Dit was gewoon een rotweek'

Politiek

BREDA - Fractievoorzitter van de VVD, Klaas Dijkhoff, is aanstaande zondag te zien in het NTR-programma College Tour. Tijdens de opnames laat de Bredase politicus zich onder andere uit over het aftreden van Zijlstra en over zijn toekomstvisie.

“Dit is gewoon een rotweek”, laat Dijkhoff vroeg in het programma al weten. Waar hij dacht met deze opnames de campagne van de VVD misschien een leuk steuntje te geven, liep dat toch wat anders.

Dijkhoff werd afgelopen week tijdens een avond carnavallen in Breda onverwachts gebeld door Halbe Zijlstra met de mededeling dat er een stuk in de krant zou verschijnen dat niet ‘fraai’ was.

Dijkhoff vertelt in het programma dat hij vindt dat Zijlstra zijn misstap had moeten melden. “Ik had Zijlstra gewaarschuwd dat het een zwaar debat voor hem zou worden en een flinke kras op zijn neus, maar dit had ik niet verwacht. Ik heb niet aangevoeld hoe groot het effect zou zijn.”

Verder vroeg een student uit de zaal of Dijkhoff ooit de ambitie heeft om premier te worden. “Ik ben niet bij voorbaat te porren om ooit premier te worden”, antwoordde Dijkhoff daar op. “Als mens heb ik meer ambities in het leven dan alleen op werkgebied.” Ook werd de vraag gesteld of Dijkhoff zichzelf geschikt zou vinden als premier. Na enig aandringen beantwoordde hij deze vraag positief. Ook de huidige premier, Mark Rutte, liet in een videobericht weten Dijkhoff ‘zeker capabel’ te vinden als premier.

College Tour wordt zondag 18 februari om 21.05 uitgezonden op NPO 2.