foto Wijnand Nijs
foto Wijnand Nijs

Gemeente: ‘Taxivervoer met carnaval beter; maar aandacht blijft nodig’

Politiek

BREDA - Het taxivervoer tijdens de carnavalsdagen is zonder grote problemen verlopen. Dat laat de gemeente desgevraagd weten. De gemeente verschafte dit jaar aan 220 chauffeurs een taxipas als vervanger voor het taxivignet dat de afgelopen jaren geldig.

“De eerste beelden en signalen laten zien dat de carnavalsdagen wat rustiger zijn verlopen dan andere jaren”, aldus de woordvoerder van de gemeente. “Wel blijft er aandacht nodig voor de problemen.”

De handhavers van de gemeente deelden verschillende boetes uit voor het niet naleven van de regels, ook voor het niet hebben van een vignet. De handhavers kwamen daarnaast meerdere keren in actie. “Bijvoorbeeld na signalen dat korte ritten geweigerd werden of dat er exorbitant hoge prijzen gevraagd werden.”

Positief waren volgens de gemeente de K+R strook aan de Prinsenkade en het stopverbod in de Adriaan van Bergenstraat. “Deze werkten positief en zullen met de sector en politie worden geëvalueerd.”

De gang van zaken tijdens carnaval wordt binnenkort  geëvalueerd met alle betrokken partijen. “Dan zal er inhoudelijk over het verloop worden gesproken.”