Afbeelding
Roelf de Bruijne

Ginnekenweg krijgt met By Roots shared dining restaurant

Economie

BREDA - De Ginnekenweg krijgt een nieuw restaurant. Mediterraans restaurant By Roots opent midden april haar deuren aan Ginnekenweg 16. Eigenaar Roelf de Bruijne wil gasten op een leuke manier kennis laten maken met gezond eten.

“Ik vroeg me al erg lang af waarom je niet gemakkelijk gezond kan eten buitenshuis”, zegt De Bruijne. “Tot mijn verbazing mis ik dat vaak nog steeds in steden.” Volgens de horecaondernemer zie je wel vaak tentjes waar je gezonde salades kunt eten, maar warme gezonde maaltijden zijn er te weinig. “Ik denk toch dat er zeker wel interesse voor is.”

Het eten bij By Roots wordt mediterraans met een Arabisch tintje. “Ikzelf ben ik Libanon geboren, maar dat is niet de enige reden dat ik gekozen heb voor het Arabische tintje. Ik was op zoek naar lekkere en bijzondere gerechten met veel smaak. Daar voldoet de Arabische keuken zeker aan.”

Gasten kunnen bij By Roots, de naam verwijst ook naar Beiroet, de hoofdstad van Libanon, terecht voor verschillende hoofdgerechten, maar ze kunnen ook kiezen voor ‘shared dining’. “We hebben meerdere tests gedaan en daaruit bleek dat mensen de proeverij het fijnst vonden. Onze gerechten hebben heel veel verschillende smaken en het is leuk om van alles wat te proeven.”

De Bruijne hoopt met By Roots echt iets toe te voegen aan het aanbod in Breda. “Dit soort restaurants zie je nu eigenlijk allemaal maar in steden zoals Amsterdam en Rotterdam”, zegt de Bruijne. “Het concept hier nieuw.”

De Bruijne hoopt half april de deuren van By Roots te kunnen openen. “We krijgen 1 maart de sleutel, dus dat wordt nog hard werken!”