Afbeelding

Tools To Work gaat Keniaanse automonteurs opleiden

Algemeen

BREDA - De Teteringse stichting Tools To Work gaat binnenkort aandacht besteden aan de ondersteuning van de opleiding van automonteurs in Afrika. Op dit moment is de stichting onder meer bezig met de voorbereiding van een bezoek van mensen uit Kenia aan Nederland.

Tools To Work is een non-profit instelling die mensen helpt een zelfstandig bestaan op te bouwen in Afrika. De stichting richt zich op vakonderwijs aan jongvolwassenen die tussen wal en schip zijn geraakt en/of in de allerarmste gebieden zijn opgegroeid.

Door het investeren in middelen voor praktijkonderwijs helpen zij een hele generatie jongeren aan een technische opleiding waarmee ze een bestaan kunnen opbouwen. De stichting richt zich voornamelijk op vaktechnisch onderwijs, door te ondersteunen met gereedschappen als: naaimachines, gereedschapskisten en computers.

In het najaar van 2017 bezocht directeur Luitzen Wobma Kenia om daar te kijken of de steun die Tools To Work daar aan vakscholen biedt, ook effect heeft. Bovendien keek hij op welke terreinen nog ondersteuning zou kunnen worden gegeven. Hij bezocht daarvoor in Kitale onder meer diverse garagebedrijven. Het ontbrak vooral aan mensen die met modernere auto’s overweg kunnen, en ook goed gereedschap wordt daarnaast vaak nog gemist.

Tools To Work ondersteunt in het gebied al een aantal vakopleidingen. In Kenia is aan de hoofdvestiging van Toyota gevraagd of zij de technische scholen willen ondersteunen.  Verder zijn er nu in Nederland mensen bezig om lesmateriaal  te verzamelen. Ook gaat men in Teteringen gereedschapsets klaarmaken voor leerling-monteurs die zelf geen gereedschap hebben.