Afbeelding
Tauralbus/flickr.com

Hartenkreet Bredase moeder over zelfmoordpoging gepeste dochter gaat web over

Algemeen

BREDA/OOSTERHOUT - Een hartenkreet van de Bredase Wendy van Esch over een zelfmoordpoging van haar dochter is sinds maandagmiddag meer dan zesduizend keer gedeeld via Facebook. De Bredase schrijft hoe haar dochter op school wordt gepest.

"Ik zeg dit met zoveel pijn en zoveel liefde voor me kind", schrijft ze,  gevolgd door een hartje. In de post geeft ze aan dat haar dochter heeft geprobeerd zichzelf van het leven te beroven door een strip pillen te slikken 'omdat de meiden op school het zo nodig vinden om mijn dochter te pesten treiteren haar uitschelden voor hoer slet dik vet lelijk'. De zelfmoordpoging mislukte.

Volgens Van Esch gaat het al maanden slecht met haar. Ze wijst naar de school, het Hanze College in Oosterhout, die er volgens haar maanden niks mee heeft gedaan. Haar post eindigt met: "Nu me dochter knuffelen en heel veel liefde geven die ze verdient."

Tegenover BN DeStem stelt directeur Peter van Beek dat er na 'wat meidenvenijn' wel degelijk actie is ondernomen. "Daarna hebben we geen signalen meer gekregen dat er nog iets aan de hand is", tekent de krant op. Hij stelt het niet leuk te vinden dat er zulke verwijten worden gemaakt tegenover de school en dat hij liever had gezien dat de ouders het gesprek waren aangegaan.

Vader Sjef stelt dat dit wel is gebeurd, ook met politie, leerplichtambtenaar en met het Centrum voor Integrale Gezinszorg. De directeur geeft in de krant aan dat er verschillende maatregelen zijn getroffen, onder meer door de teamleider en de mentor. "Dan hoop je dat het is opgelost."

Worstel jij zelf ook met zelfmoordgedachten of ken je iemand in je omgeving? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113.