De Haagsemarkt in Princenhage, badend in de voorjaarszon. foto Wijnand Nijs
De Haagsemarkt in Princenhage, badend in de voorjaarszon. foto Wijnand Nijs

Cafetaria op plek slagerij Speek aan Haagse Markt

Economie

BREDA - De eigenaren van Don Qui-John en Café de Aogse Markt openen binnenkort een ‘ouderwets’ cafetaria op de plek waar tot eind vorig jaar Slagerij Speek zat aan de Haagse Markt.

Ben Sprenkels spreekt van een kans die hij moest grijpen. “Bovendien proefden we dat er vraag naar is op de markt”, vertelt hij. De formule wordt eenvoudig. “Gewoon een goed cafetaria, waar je verse friet en zelfgemaakte snacks kunt kopen.”

De frituur en het afhalen komt op dezelfde plek als waar de slagerij zijn winkel had. “Aan de kant van de Pastoor van Spaandonkstraat komen tafeltjes met 20 zitplaatsen waar je het bestelde kunt opeten.”

Met de komst van het cafetaria kunnen Sprenkels en zijn compagnon Will Hense ook de kwaliteit van Don Qui-John en Aogse Markt verbeteren. “Bij het cafetaria komt een grote keuken die we als voorbereidingskeuken gaan gebruiken. Daar kunnen we bijvoorbeeld soepen en sauzen maken, maar ook spareribs marineren en salades maken. Dat geeft ruimte en rust in de keuken bij Don Qui-John en Aogse Markt.”  

Hoe de nieuwe zaak gaat heten, is nog niet bekend. “We hebben een naam op het oog, maar daar zijn we nog mee bezig”, vertelt Ben Sprenkels. De opening verwacht hij eind april, begin mei. “Afhankelijk van wanneer de apparatuur wordt geleverd.”

In de buurt zit al wel een aantal cafetaria’s. “Maar dat is niet erg. Concurrentie is goed.”