Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Verdachte gehoord in onderzoek forse mishandeling nabij De Barones

Politie mishandeling

BREDA - De recherche doet nog steeds onderzoek naar de mishandeling van een 25-jarige man uit Teteringen op maandag 12 februari op de Eindstraat. Een 16-jarige jongen uit Breda is afgelopen zaterdag gehoord, maar er wordt nog gezocht naar de andere betrokkenen.

De politie overweegt, indien de overige betrokkenen zich niet melden, in samenspraak met de officier van justitie Bureau Brabant in te schakelen. Hier worden dan relevante beelden van de verdachten vrijgegeven. Ook willen de rechercheurs nog steeds in contact komen met enkele belangrijke getuigen van het incident.

De 25-jarige man uit Teteringen werd 12 februari tijdens carnaval in de Eindstraat nabij winkelcentrum De Barones in elkaar geslagen door een groep van acht tot twaalf donker getinte jongens. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis en liep onder meer een zware hersenschudding op. Daarvan herstelt hij nu verder thuis.

De 25-jarige man liep rond 20.40 uur met zijn broertje en twee vrienden vanaf de Grote Markt richting de Karnemelkstraat. Op de Nieuwstraat, ter hoogte van winkelcentrum De Barones en de Eindstraat, ziet het groepje twee meisjes die zitten te plassen. Bij de meisjes staat de groep jongens die opvallend genoeg geen carnavalskleding dragen. Er ontstaat een woordenwisseling waarna het slachtoffer wordt geschopt en geslagen. De daders vluchten hierna weg in de richting van de Karnemelkstraat.

De politie vraagt de daders en getuigen zich te melden. Ze zijn nog steeds op zoek naar de twee plassende meisjes, maar uit de beschikbare beelden blijkt dat ook een stel de vechtpartij wellicht goed heeft gezien.