Schaatsen op vrijdagmiddag bij IJsvermaak. foto Wijnand Nijs
Schaatsen op vrijdagmiddag bij IJsvermaak. foto Wijnand Nijs

Schaatsen op natuurijs in Breda: IJsvermaak open vanaf 11.00 uur

Algemeen

BREDA - Met zo’n twaalf bestuursleden en vrijwilligers staat IJsvermaak klaar om vanaf 11.00 uur de abonnementshouders te ontvangen op de schaatsbaan aan de Bouvignelaan. “Voor het eerst in vijf jaar”, laat een opgetogen bestuurslid Henny Koenraads weten.

Koenraads verwacht dat de baan donderdag en vrijdag open is. “Zaterdag gaat het weer dooien, zoals het er nu uitziet.” De baan gaat niet in zijn geheel open. “Er zijn nog slechte stukken, maar we proberen de baan zover mogelijk open te stellen.”

IJsvermaak merkt dat de schaatskoorts is toegeslagen. “Het loopt de laatste dagen storm voor het aanmelden voor nieuwe leden. We mogen niet klagen”, geeft hij aan. De eerste vijf dagen is het schaatsen alleen voor de leden. “Losse kaartjes doen we dan niet aan.” Maar er is een kleine uitweg. “Als je nu abonnee wordt, dan betaal je vijftien euro en dan mag je meteen de baan op. Volgend jaar en de rest van je leven betaal je dan gewoon vijf euro.”

Het bestuurslid is blij met deze ijstijd. “Voor de leden, maar ook voor onszelf. We zijn jaren bezig geweest met vernieuwen van de baan. De baan is optimaal, dan wil je wel een keer open.”

Lees ook: Hier kun je schaatsen in Breda.