Voor het eerst in vijf jaar kan er geschaatst worden op de ijsbaan van IJsvermaak aan de Bouvignelaan. Om 11.00 uur ging de baan open.
Voor het eerst in vijf jaar kan er geschaatst worden op de ijsbaan van IJsvermaak aan de Bouvignelaan. Om 11.00 uur ging de baan open. Perry Roovers

Eerste schaatsers IJsvermaak genieten van natuurijs (foto's en video)

Algemeen

BREDA - Koek en zopie staat klaar, de bankjes om de schaatsen onder te binden gereed en het ijs is gitzwart. Om 11.00 uur deze donderdag gingen de eerste schaatsers bij IJsvermaak het ijs op. 

Het ijs is zo'n 6 centimeter dik. Links en rechts zijn nog wat open stukken die voor de veiligheid van de schaatsers zijn afgezet. "Het ijs is prima", constateeerde de fotograaf ter plekke. "De koude zeer harde wind, maakt het echt zeer ijskoud." Tip dus voor de schaatsers: kleed je warm aan. 

IJsvermaak ging vijf jaar geleden voor het laatst open. Bestuurslid Henny Koenraads verwacht dat er ook vrijdag nog kan owrden geschaatst. "Daarna gaat het weer dooien." Schaatsen bij IJsvermaak is alleen weggelegd voor de leden van de vereniging. Dat lidmaatschap kost normaal gesproken vijf euro per jaar, wie nu toch wil schaatsen, betaalt vijftien euro. "En dan elk volgend jaar vijf euro."

Lees hier: Op deze plekken kun je schaatsen in Breda.
Lees ook: Zeven tips om veilig te schaatsen op natuurijs.