Brian en Gemma van Publieke Werken.
Brian en Gemma van Publieke Werken. Wijnand Nijs

Publieke Werken boos om verbod terras

Algemeen

BREDA - Café Publieke Werken is boos op de afdeling handhaving van de Gemeente Breda nadat het te horen had gekregen het terras voor het pand te moeten verwijderen. Volgens handhaving heeft het café in de Sint Annastraat geen terrasvergunning.

In een bericht op Facebook laat Publieke Werken weten dat het terras, bestaande uit totaal 8 stoelen, er al 22 jaar zonder problemen staat. Het café geeft aan dat het terras er 365 dagen per jaar staat, om zo onder andere te voorkomen dat fietsen tegen de gevel worden geparkeerd.

De noodkreet vanuit Publieke Werken heeft al geleid tot vragen aan het college van burgermeester en wethouders vanuit de VVD-fractie. Lijsttrekker Thierry Aartsen laat in een Faceboookbericht weten dat hij vindt dat ondernemers gewoon moeten kunnen ondernemen en dat de gemeente hardwerkende ondernemers niet in de weg moet zitten. "Publieke Werken houdt de Sint Annastraat al 22 jaar levendig en zou dit, wat ons betreft, moeten blijven doen. Denk een beetje mee met die ondernemer en regel die vergunning."

Bas Maes van SP Breda reageert op zijn beurt weer op de uitspraken vanuit de VVD. "Hoe hypocriet kan je zijn? Nog geen 2 maanden terug kondigt VVD-wethouder Boaz Adank aan keihard te gaan handhaven in de binnenstad. En nu krokodillentranen!", laat de SP'er eerder vandaag via Twitter weten.