foto Jorgen Janssens
foto Jorgen Janssens

PvdA: ‘Hero-terrein komt weer in beeld voor woningen’

Algemeen

BREDA - PvdA Breda verwacht dat het Hero-terrein weer in beeld gaat komen voor woningen. In de crisis werd het project Heldenpark dat in de maak was voor het gebied geschrapt.

De lokale afdeling brengt het onderwerp daarom ter sprake tijdens een avond voor bewoners van de wijk, die deze woensdag samen met de Wijkraad Brabantpark wordt gehouden.

PvdA verwachte dat de geschrapte bouwplannen uit het verleden - Heldenpark - in een of andere vorm terug gaan komen omdat de stad een opgave heeft voor het bouwen van nieuwe woningen. “Als gevolg daarvan mag verwacht worden dat ook het Hero-terrein weer in beeld gaat komen voor woningbouw. Daarnaast wil Breda graag een stad in een park worden. Ook vanuit die hoedanigheid is het Hero-terrein een belangrijk gebied.” Het gaat om het terrein van dat wordt begrensd door de Kapittelweg en de Teteringsedijk. In het verleden waren daar plannen voor een biomassacentrale.

Namens de Wijkraad Brabantpark zijn Ruud van Dijck, Anny van Bijsterveldt, Maurits  Heuijmans en Alina Herder aanwezig. Attje Kuiken, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA en wijkbewoner, Theo Maas (tevens wijkbewoner) en Henk Leenders (o.a. oud-raadslid) vertegenwoordigen de PvdA. 

De avond, die georganiseerd is samen met PvdA Breda, begint deze woensdag om 19.30 uur in grand café de Koffiemolen. De wijkraad wil daarnaast tijdens de avond de mening van de bewoners peilen over het parkeerprobleem in de wijk.