Logo bredavandaag.nl
foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

In juli duidelijkheid over tijdelijke invulling rechtbank

BREDA - Pas als de rechtbank aan de Sluissingel leeg is overgedragen aan de gemeente, dan komt er duidelijkheid over de tijdelijke invulling van het pand. Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten.


Op welke manier het pand de komende twee jaar wordt ingevuld, is onduidelijk. “Momenteel wordt er hard gewerkt aan de visie op de permanente invulling van het gebied,  in juni 2018 zal deze visie gereed zijn. De tijdelijke invulling van de gebouwen zal hierop afgestemd worden”, aldus de woordvoerder.

Het leegstandsbeheer heeft wel prioriteit. “Uit de eerste gesprekken met de omgeving is gebleken dat beheer van het pand als het leeg komt een belangrijke zorg is.” De gemeente trekt met twee andere vastgoedeigenaren samen op ‘voor goed tijdelijk beheer’. “Zodat de omgeving veilig en leefbaar is in de periode tot aan definitieve herontwikkeling.”

De permanente invulling van de panden aan de Sluissingel, ook het Openbaar Ministerie verhuist, hangt samen met de ontwikkeling van het gebied Gasthuisvelden. De gemeente is ook eigenaar van het voormalige belastingkantoor, dat de komende vijf jaar in elk geval tijdelijk wordt verhuurd aan bedrijven en bedrijfjes.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief