Logo bredavandaag.nl
Christine de Moor

Sterren van Morgen verrast met voetbaloutfits

HOGE VUCHT - Oprichter en dragende kracht van de Sterren van morgen Abdel Bakbachi (58) is zaterdag verrast met outfits voor zijn voetbalteam.


Bakbachi begon de Sterren van Morgen twaalf  jaar geleden nadat een team van hem een toernooi in De Scharen had gewonnen. Deze sterren waren jongeren die in plaats van rondhangen op straat elke dag gingen voetballen met Bakbachi. Op die manier zorgde hij ervoor dat de jongens hun energie konden uiten in samenspel, samen voetballen in plaats van kattenkwaad uithalen en de buurt tot overlast zijn.

Sinds 2009 zijn de Sterren van Morgen een officieel stichting. Zonder reguliere subsidie maar met vele vrijwilligers staan ze elke dag klaar voor vele jongeren hun ouders.

“In december sprak ik Abdel en een aantal sterren en hun ouders”, vertelt Christine de Moor. “Vele ouders vertelden mij dat het fantastisch zou zijn als de jongens eens een echt eigen tenue zouden hebben.”

De Moor vond de stichting 'Best Besteed’ bereid om deze tenues te sponsoren De tenues zijn ontworpen door Sven van Assels, eindexamen leerling van mediavormgeving Art en Design van het ROC.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief