Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

Bermen ademen lente, maar de winter...

BREDA - Honderden bloembollen staan er in de verschillende Bredase bermen. Zo ook aan de Vincent van Goghstraat. Paarse, witte en gele krokusjes geven het groen kleur en dragen bij aan een vruchtbare biotoop voor onder meer bijen. Ze ademen de lente in de zon die woensdag af en toe door de wolken piept.


Die lente is nog even weg. Want vandaag mag het kwik in de zon tot twaalf graden klimmen, zaterdag en zondag is het de winter die het beeld weer overneemt. Met matige nachtvorst tot -6 en mogelijk zelfs sneeuw wordt het overdag ook nauwelijks warmer dan nul graden. Een ijzige noordoostenwind maakt dat het voelt alsof het -12 is. 

De onschuldige krokusjes weten van niks. Zij genieten van de zon en zijn een dankbaar onderwerp voor de voorbij fietsende fotograaf. Overigens zijn de bloemen op meerdere plaatsen in Breda in de bermen terug te vinden. Afgelopen september gaf wethouder Paul de Beer het startsein voor de aanplant van 1250 vierkante meter bijenbollen in de gehele stad. Zo zijn ook in het Wilhelminapark bloemenperkjes terug te vinden. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief