Afbeelding
Ad Goos

BOB verbaasd over toezegging stadsdistributie

Politiek

BREDA - De toezegging van wethouder Adank dat hij gaat kijken op welke manier een vervolg gegeven kan worden aan innovatieve ideeën voor stadsdistributie verbazen de fractie van BOB.

In schriftelijke vragen aan het college geeft Ton Noorhoff aan dat de raad eerder al een motie aan heeft genomen waarin aan Logistics Community Brabant (LCB)  de vraag zou worden voorgelegd hier een rol in te spelen. De nieuwe toezegging vindt BON ‘zeer merkwaardig.’

In de motie werd gesteld dat de verouderde stadsdistributie in Breda een probleem is en dat veel inwoners op korte termijn een oplossing verwachten van de gemeente, ‘omdat die niet meer voldoet aan vigerende opvattingen over 'duurzaamheid'’.

Het nieuwe LCB zou volgens die motie het draagvlak bij ondernemers moeten onderzoeken voor een moderne stadsdistributie. De eerste resultaten van die verkenningen zouden volgens de aangenomen motie in de eerste helft van 2018 aan de raad gepresenteerd moeten worden.

Breda probeerde een aantal jaar geleden al eens om stadsdistributie van de grond te krijgen. Dat lukte toen niet. Het idee achter deze stadsdistributie is dat niet meer tientallen busjes van leveranciers en koeriers de binnenstad inrijden, maar dat de pakketten op een punt worden verzameld en dan met een wagen de stad in worden gebracht. Kleinere pakketten zouden bijvoorbeeld ook met bakfietsen de stad in kunnen worden gebracht.