Afbeelding
gemeente Breda

Voortbestaan kinderboerderij Parkhoeve verzekerd: akkoord over subsidie

Algemeen

HOGE VUCHT - De gemeente Breda en het bestuur van Kinderboerderij Parkhoeve hebben deze morgen een overeenkomst getekend over de eerder geweigerde subsidie over 2017. Ook werd meteen de subsidie voor 2018 bekrachtigd.

Bestuur en wethouder Paul de Beer kwamen daarnaast overeen dat Breda vanuit Kinderboerderij Wolfslaar ondersteuning gaat bieden aan de kinderboerderij in Breda-noord. Daar komt onder meer ruimte voor informatie over duurzaamheid en de klimaatbestendige stad. “We wilden meer doen dan alleen geld verschaffen. De kinderboerderij krijgt zo een grotere rol in voorlichting, net als Wolfslaar.”

De overeenkomst volgt op het besluit van de rechter dat Breda onterecht de aanvullende subsidie van Parkhoeve had geweigerd. Door dat niet toekennen ontstond de nodige onrust bij de kinderboerderij, waarvan het bestuur zelfs de toekomst onzeker zag geworden. Dat ging ook de gemeenteraad te ver. Die nam afgelopen najaar een motie aan waarin de wethouder werd opgeroepen zorg te dragen voor het voortbestaan van Parkhoeve.

Met de overeenkomst die deze ochtend werd getekend is dat voortbestaan verzekerd.